Barefoot Wine & Bubbly
search barefoot

Letar du efter närmaste butiken eller är du intresserad av vårt nyhetsbrev? Den som söker finner!

search barefoot

Vår historia

På Barefoot Wine & Bubbly trampar vi på som vi alltid har gjort.   

Hur blir man egentligen ett av världens mest älskade vinvarumärke? Man följer hjärtat hela vägen uppför vinrankan tills man når toppen. Sen fortsätter man – men det visste du ju redan! 

Så vi tar det från början. 1965 skapar vinmakaren Davis Bynum Barefoot Bynum Burgundy i sitt eget garage. Ett lite annorlunda namnval kanske, men en helt fantastisk hyllning till det där med att skapa vin med fötterna.  

Snabbspolning till 1986, för nu börjar det hända grejer! Visionärerna Michael Houlihan och Bonnie Harvey tar över. Vi blir Barefoot Cellars och får vår logotyp som (Surprise!) föreställer ett fotavtryck. Barefoot wine avslappnade inställning och sprudlande personlighet gör snabbt avtryck ute i världen. 

Vi älskar att hjälpa andra på fötter. 

Precis som vi älskar att göra vin, älskar vi också att ge tillbaka! Vi stödjer mer än gärna goda människor och bra ändamål. En härlig tradition som började på 90-talet, när Randy Arnold slog följe med oss (en av våra första Barefootambassadörer), och som fortfarande gör oss alldeles bubbliga på insidan. 

Idag reser våra Barefootambassadörer världen runt och hjälper oss att ge tillbaka överallt där det behövs. Det är fotriktig kärlek det! 

Barefoot Wines

Ingen ska kunna döma dig utifrån färgen på din favoritdruva.

När vinmakaren Jen Wall slog följe med oss 1995 hade vi bara fyra viner i vår portfölj. Idag kan vi erbjuda mer än trettio viner till försäljning över hela världen. Fem av dem finns tillgängliga via Systembolaget i Sverige, alla med sitt unika färgglada fotavtryck.

1998 när millenniefirandet stod för dörren introducerade vi Barefoot Bubbly för våra fans. Dessa vindryckerna var som gjorda för picknicken, en härlig dag på stranden eller grillfesten! Vad vi hittar på härnäst får vi se, men vi lovar att det blir kul!

Hon låter vår dröm växa.

2005 nådde vi ytterligare en milstolpe när vi blev en del av E. & J. Gallo Winery. Nu kan Barefoot Wine & Bubbly fans hitta våra ikoniska ”fotavtrycks-viner” över hela världen, vilket gör oss till ett av världens mest igenkända och uppskattade vin-varumärken.

Men oroa dig inte, framgångarna har inte gjort oss styva i korken. Vi trampar på som vi alltid har gjort, med gott om kärlek för vår omgivning och med litervis av passion för det vi älskar – att göra ett vin som smakar bättre i en t-shirt än i en smoking. 

Vad väntar du på?
barefoot winemaker

Vilken komplimang!

Är du säker på att du har åldern inne för att kasta av skorna och dricka Barefoot?

Den här webbsidan är till för dig som får dricka alkohol enligt lag. Genom att klicka vidare bekräftar du att du är över 20 år.

Får det vara lite vin och kakor? Klickar du dig vidare till webbsidan accepterar du cookies. För mer information se vår policy om cookies.

Åldersgränsen för att köpa alkohol i Sverige är 20 år. | Sidan innehåller alkoholreklam

Oj då! Det ser ut som att du kom hit lite för tidigt.