Vår historia

Vår historia

På Barefoot Wine & Bubbly trampar vi på som vi alltid har gjort.   

Hur blir man egentligen ett av världens mest älskade vinvarumärke? Man följer hjärtat hela vägen uppför vinrankan tills man når toppen. Sen fortsätter man – men det visste du ju redan! 

Så vi tar det från början. 1965 skapar vinmakaren Davis Bynum Barefoot Bynum Burgundy i sitt eget garage. Ett lite annorlunda namnval kanske, men en helt fantastisk hyllning till det där med att skapa vin med fötterna.  

Snabbspolning till 1986, för nu börjar det hända grejer! Visionärerna Michael Houlihan och Bonnie Harvey tar över. Vi blir Barefoot Cellars och får vår logotyp som (Surprise!) föreställer ett fotavtryck. Barefoot wine avslappnade inställning och sprudlande personlighet gör snabbt avtryck ute i världen. 

Vi älskar att hjälpa andra på fötter. 

Precis som vi älskar att göra vin, älskar vi också att ge tillbaka! Vi stödjer mer än gärna goda människor och bra ändamål. En härlig tradition som började på 90-talet, när Randy Arnold slog följe med oss (en av våra första Barefootambassadörer), och som fortfarande gör oss alldeles bubbliga på insidan. 

Idag reser våra Barefootambassadörer världen runt och hjälper oss att ge tillbaka överallt där det behövs. Det är fotriktig kärlek det! 

Ingen ska kunna döma dig utifrån färgen på din favoritdruva.

När vinmakaren Jen Wall slog följe med oss 1995 hade vi bara fyra viner i vår portfölj. Idag kan vi erbjuda mer än trettio viner till försäljning över hela världen. Fem av dem finns tillgängliga via Systembolaget i Sverige, alla med sitt unika färgglada fotavtryck.

1998 när millenniefirandet stod för dörren introducerade vi Barefoot Bubbly för våra fans. Dessa vindryckerna var som gjorda för picknicken, en härlig dag på stranden eller grillfesten! Vad vi hittar på härnäst får vi se, men vi lovar att det blir kul!

Hon låter vår dröm växa.

2005 nådde vi ytterligare en milstolpe när vi blev en del av E. & J. Gallo Winery. Nu kan Barefoot Wine & Bubbly fans hitta våra ikoniska ”fotavtrycks-viner” över hela världen, vilket gör oss till ett av världens mest igenkända och uppskattade vin-varumärken.

Men oroa dig inte, framgångarna har inte gjort oss styva i korken. Vi trampar på som vi alltid har gjort, med gott om kärlek för vår omgivning och med litervis av passion för det vi älskar – att göra ett vin som smakar bättre i en t-shirt än i en smoking. 

Våra värderingar

Sluta aldrig tro på att du kan göra världen till en bättre plats.

Få saker är roligare än att göra världen bättre för våra vänner. Och tack vare vår Barefootveteran Randy Arnold har vi kunnat göra det i 25 år nu. Randy har alltid trott på att Barefoot kan vara med och bidra till en bättre värld. Med hans hjälp har vi fått utlopp för vår passion att ge tillbaka genom fina samarbeten med många icke vinstdrivande organisationer. Han har följt sitt hjärta från dag ett och har inga planer på att sluta med det. Och det har inte vi heller.

Att sprida kärlek till våra grannar betyder hela världen för oss! 

Under åren som gått har vi haft turen att få delta i tusentals välgörenhetssammanhang. Helt tack vare alla våra barfota vänner världen över!   

Så hur fantastiska är de egentligen, våra Barefooters? Våra passionerade ambassadörer som gör skillnad överallt där de behövs, oavsett var och när. Själv skulle de nog säga att de är helt vanliga människor. Vi tycker att de är superhjältar. Och det är ju inte så lite fantastiskt det.   

Våra Barefooters är precis lika olika som våra viner. Men alla har de en sak gemensamt – de älskar att sprida massor av sprudlande kärlek till sina grannar

Du ger oss fjärilar i magen och fart under fötterna. 

Om det inte vore för våra Barefoot Wine fans som dig själv, skulle vi aldrig ha kunnat uppnå allt vi lyckats med. Men tillsammans har vi kavlat upp byxbenen och lämnat vårt fotavtryck på en lite bättre värld. Och ännu bättre ska den bli, för nu har vi fått upp farten. Känner du hur det kittlar i magen?  

Vi tycker att vin ska vara all inclusive.

På Barefoot tycker vi inte att någon ska behöva bli dömd utifrån färgen på sin favoritdruva. Faktum är att vi är lite besatta av att frigöra vin från alla former av snobberi. Alla ska ha rätten att få slänga av sig skorna och bara njuta av barfotalivet. Hur du gör det är upp till dig! Vi tåflirtar med alla, oavsett vem du är eller vem du älskar. Inte så konstigt att vi gärna dansar så fötterna glöder på PRIDE-festivaler och att vi slagit våra påsar ihop med över 100 olika HBTQ-grupper över åren. Får vi en chans att fira mångfalden så tar vi den! 

Vårt recept är enkelt – ha kul och var dig själv!

Genom att följa våra värderingar kan vi luta oss tillbaka i vår övertygelse om att vin är till för alla. För hur man än vrider och vänder på flaskan, så är det människorna runt omkring den som gör livet intressant. 

Vår vinmakare

Drömmen växer, ett vin i taget.

Trebarnsmamman Jennifer Wall föddes i Kalifornien och har blivit en av världens mest prisbelönta vinmakare. Jen slog följe med oss direkt efter college. Då pluggade hon biologi och drömde om att bli läkare. Tur att hon spenderade sommaren med att plocka vindruvor tillsammans med oss och ändrade sig. Nu har hon varit med i över 20 år och 1995 blev hon vår chefsvinmakare. Vin är inte det enda hon är bra på, hon gör oss alltid på gott humör med sin humor och sprudlande personlighet!  

Under åren och i takt med att vår kollektion växer har Jen gått från att skapa fyra till över trettio viner som finns till försäljning världen över. Och oavsett om hon jobbar på Barefoot Bubbly, är i färd med att finjustera hennes senaste red blend eller kläcker ideér för nya viner, så är det hennes naturliga nyfikenhet och kreativitet som håller oss på tårna.  

Varför vi älskar Jen? Hon visar alltid framfötterna. 

Jens hängivenhet har inte passerat obemärkt förbi. Hennes viner och bubbel är några av de mest prisbelönta någonsin i tävlingarna hemma i USA. Vinerna har belönats med över 2000 medaljer, oräkneliga utnämningar och det viktigaste av allt, massor av uppskattning från fansen världen över! 

Vår ständigt optimistiska vinmakare skapar inte bara en fantastisk kollektion av goda viner, hon ger tillbaka också! När det kommer till välgörenhet är hon en av våra mest passionerade drivkrafter. Hemma i Kalifornien stödjer hon lokala projekt som Girl Scouts of America och Catwalk for a cure. Vilken kvinna hon är ändå, den där Jen.   

Hur fantastiskt? Jen har tagit vår förkärlek för fothumor hela vägen till hjärtat!

Jen är en äkta Barefooter och vi får använda hennes barfotanamn, Pinky Toe, när vi vill. Tur att ingenting någonsin kan bli för bra, för vi älskar det!

Åldersgränsen för att köpa alkohol i Sverige är 20 år. | Sidan innehåller alkoholreklam