Merlot brownies

Barefoot Merlot Glazed Brownies

Vad gör man när man har en halv flaska Barefoot Merlot över? Brownies, så klart! De här brownisarna med mörk choklad och Merlot kan stilla vilket sötsug som helst. Kombinationen av mörk och lagom söt choklad med oemotståndlig kakao gör det näst intill omöjligt att inte äta upp alla på en gång.

Ingredients

  • 1/2 dl Barefoot Merlot
  • 1 hg mörk, hackad choklad
  • 1 1/4 dl smör, i bitar
  • 2 ägg, rumstempererade
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 tsk vanilj
  • 1 1/4 dl mjöl
  • 1/2 dl osötad kakao
  • 1/2 tsk salt
  • Till Merlot-glasyren: 2 msk Barefoot Merlot
  • Till Merlot-glasyren: 4 msk halvsöt choklad
  • Till Merlot-glasyren: 1 msk osaltat smör

Directions

  1. Förvärm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret och chokladen tillsammans i en liten kastrull på svag värme tills konsistensen är smidig.
  3. Tillsätt vinet och vispa tills det är helt uppblandat och ta bort kastrullen från värmen.
  4. Tillsätt ett ägg i taget och vispa under tiden.
  5. Tillsätt socker och vanilj, rör om för att blanda.
  6. Tillsätt mjölet, kakaon och saltet och rör allt så det blir smidigt.
  7. Häll smeten i en 23 x 23 cm folieklädd bakform och sätt in i ugnen. Grädda i 25 minuter.
  8. Medan dina brownies gräddas smälter du ihop den halvsöta chokladen och smöret till glasyren.
  9. När det har smält vispar du i vinet och ställer det åt sidan.
  10. När browniesarna är färdiggräddade låter du dem svalna.
  11. När de svalnat ringlar du glasyren över browniesarna och sprider ut den med en slickepott.
Åldersgränsen för att köpa alkohol i Sverige är 20 år. | Sidan innehåller alkoholreklam